ویژه های ویدیوژه ها
ویژه های کتابژه ها
جدیدترین کسب و کارها
در مورد فست فشن چه می دانید؟

در مورد فست فشن چه می دانید؟
فست فشن (Fast Fashion) یا مُد سریع، واژه ای ست که در اواخر قرن بیستم میلادی توسط توزیع کنندگان وارد عرصه مُد شد.
فست فشن، مد را در کمترین زمان ممکن از نمایش های مد وارد فروشگاه ها می کند. هدف برندهای فست فشن معروف چون Zara،Peacocks و H&M and Topshop، کاهش قیمت تولید، عرضه سریع در حجم بالا و عمر کوتاه مد و لباس است. در این مقاله قصد داریم به معرفی فست فشن، مزایا و معایب آن و تاثیری که روی طبیعت و محیط زیست می گذارد بپردازیم.
در دنیای پر زرق و برق مد و فشن که هفته های مد بسیار باشکوهی را در خودشون جا دادن باید بدانیم که فست فشن چیست؟
اصطلاح فست فشن در دهه 1980 میلادی در آمریکا بوجود آمد. ابتدا برند اسپانیایی Zara در این زمینه فعال بود و پس از آن H&M سوئد و Gap آمریکا وارد این عرصه شدند. طراحی و توزیع محصول به روش فست فشن گسترش زیادی پیدا کرده است، به طوری که گفته می شود فرآیند طراحی و توسعه هر محصول در Zara تنها دو هفته به طول می انجامد. البته توسعه اینترنت و وسایل ارتباط جمعی نیز سبب گسترش هر چه بیشتر فست فشن شد و اکنون توانسته به جای لباس های آماده کلاسیک یکه تازی کند. جالب است بدانید، عمر هر لباس در فرآیند طراحی فست فشن تنها سه دقیقه است و سه دقیقه بعد لباس دیگری جای آن را می گیرد.
شاید برایتان این سوال مطرح شود که بین فست فشن و تولید انبوه چه تفاوتی وجود دارد؟
طراحی لباس در فست فشن مطابق با هر فصل تغییر می کند اما در تولید انبوه طراحی فصلی مطرح نیست بلکه ممکن است یک طراحی برای چند سال مورد استفاده قرار گیرد. علت موفقیت فست فشن صرفه جویی در هزینه ها و کاهش قیمت هاست که در نهایت باعث افزایش فروش محصولات می شود. برندهایی که در حوزه فست فشن فعالیت می کنند، با انتقال تولیدی های خود به کشورهای فقیر و اعطای دستمزدهای ناچیز به کارگران آنها و استفاده از مواد اولیه ارزان چون پنبه و الیاف مصنوعی قیمت محصولات شان را به طور قابل توجهی کاهش داده اند. البته این کاهش قیمت برای منابع زیست محیطی و مردم فقیر کشورهایی مثل چین و بنگلادش گران تمام می شود. معمولا این لباس ها به دلیل قیمت ارزانی که دارند زودتر کنار گذاشته می شوند و آسیب زیادی به محیط زیست وارد می کنند.
فست فشن یا مد سریع به نیاز قشر متوسط جامعه برای پوشیدن لباس های مد روز و فصلی پاسخ داد، زیرا افرادی که درآمد چندانی نداشتند مجبور بودند به سراغ لباس های تولید انبوه بروند اما با ورود فست فشن توانستند لباس های مد روز بپوشند و به آرزوی دیرینه ی خود دست یابند.
در کشور ما هیچ تولیدکننده ی داخلی در حوزه فست فشن فعالیت نمی کند اما گاهی محصولات برندهای فست فشن مانند زارا و مانگو با قیمت های بالاتر از ارزش واقعی خود با عنوان محصول برند خارجی به فروش می رسند، پس لازم است در خرید چنین محصولاتی نهایت دقت خود را به کار بگیرید و اگر طرفدار محیط زیست و مخالف مصرف گرایی هستید با حمایت از کالاهای باکیفیت داخلی، دست رد به سینه ی فست فشن بزنید.
نظرات(0)